Terug

Renovatie Maastunnel Rotterdam

Renovatie Maastunnel Rotterdam

In de middag van woensdag 12 juni, tussen de hoosbuien door, kwamen 40 projectcontrollers vanuit het hele land bijeen in het ventilatiegebouw van de Rotterdamse Maastunnel. PCO Kennis had er een site-visit georganiseerd over de renovatie van de Maastunnel.

Site visit Maastunnel Rotterdam

Hier en daar lekte er een druppel door het glazen dak, wat bijdroeg aan de sfeer. Ook het ventilatiegebouw staat op de nominatie volgend jaar gerestaureerd te worden.

De opdrachtgever aan het woord

Vanuit de kant van de opdrachtgever, vertelde Anne-Rut Verhoeven, al sinds 2014 trotse projectcontroller van dit project, ons hoe de projectbeheersing bij dit project geregeld is en wat de bijzondere aandachtspunten zijn van dit project. Anne Ruth deed in 2015 de Opleiding Project Control (OPC).

Maastunnel opdrachtgever

De opdrachtnemer aan het woord

Vanuit de kant van de opdrachtnemer, nam daarna Casper de van der Schueren, contract controller bij Vialis (die vorig jaar zijn diploma RPC Registered Project Controller in ontvangst mocht nemen), ons mee in de wereld van tunnelonderhoud. De casus was de het tunnelonderhoudscontract van de A4 tunnel Delft-Schiedam. We kregen een zeer goede indruk van wat er allemaal komt kijken bij tunnelveiligheid en -onderhoud. Hoe een dergelijk onderhoudscontract werkt en welke consequenties dit heeft voor de inrichting van de projectorganisatie die dit contract voor 8 jaar is aangegaan.

Maastunnel opdrachtnemer

Het verhaal van de tunnelgidsen

Hierna waren Henk & Henk, de tunnelgidsen aan de beurt. We kregen mooie anekdotes te horen over de aanleg van de Maastunnel en de functie ervan in de 2e Wereldoorlog. Vervolgens een rondleiding door de ventilatieschachten, naar de monumentale roltrappen en de bijzondere tegeltjes, met bijbehorende verhalen.

Tunnelgidsen

Een gezellige afsluiting

Bij het bijpraten met borrel en hapjes, was de tijd te snel om en ging iedereen voldaan weer door de regen naar huis.

Maastunnel site-visit

Terug

Meer blogs

 • De businesscase

  Dat het succes van projecten regelmatig tegenvalt, is algemeen bekend. De kosten lopen uit de hand, de baten stellen teleur, de oplevering is te laat of ...11 jan 2018

 • In control over projectsucces (2)

  In dit tweede deel van het drieluik over ‘in control over projectsucces’ gaat Marcel Seijner in op wat ‘in control’ betekent. 16 jan 2018

 • Innoveren is meer dan alleen een nieuwe technologie

  Innovatie geldt als een cruciale bron van concurrentievoordeel. Succesvol innoveren vereist echter meer alleen investeren in een nieuwe technologie. 31 jan 2018

lees ons hele blog

Eerstvolgende opleidingen

 • 15 sep 2020GRATIS Online kennismakingsworkshop met Projectmanagement methodieken
 • 15 sep 2020Projecten Plannen
 • 22 sep 2020GRATIS Online kennismakingsworkshop met Projectmanagement methodieken
 • 22 sep 2020Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 29 sep 2020Assertiviteit voor Projectcontroller
 • 01 okt 2020Projectrisicobeheersing
 • 06 okt 2020De businesscase als succesfactor voor projecten
 • 07 okt 2020Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal