Terug

The sky ’s not the limit!

The sky ’s not the limit!

Leuke en leerzame sit-vist bij Space-Expo in Noordwijk!

Na de succesvolle sitevisit op 25 september vorig jaar bij Futureland op de 2e Maasvlakte verzamelden op donderdag 2 juni jl. zo’n 40 projectcontrollers zich bij het Space Expo in Noordwijk.

Eerst namen deskundige gidsen ons mee op een rondleiding door het bezoekerscentrum van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA, waar we kennis konden maken met de bijzondere wereld van de ruimtevaart, de geschiedenis, de indrukwekkende techniek, het leven aan boord van het het ruimtevaartstation. De rondleiding gaf een mooi beeld van en achtergrond bij de lezing die hierna door Michiel van den Akker (Head of Project Office Airbus DS) en Flip  Zijdemans (senior engineer) en beiden docent voor hun interne opleiding werkpakketmanagement werd gegeven. 

Michiel en Flip wisten op overtuigende wijze en met verstand van zaken de aanwezige projectcontrollers te vertellen over het belang wat Airbus Defense en Ruimte hecht aan professioneel opgezette projectbeheersing. Zij hebben de afgelopen jaren binnen hun organisatie een hoge standaard bereikt in het sturen en beheersen van complexe en risicovole projecten en projectcontrol daadwerkelijk geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Dit stelt Airbus D&S in staat om in een zeer competatieve wereld mee te dingen naar internationale projecten en deze technische hoogstandjes naar tevredenheid van opdrachtgevers en eigen organisatie uit te voeren.

Complimenten en voor sommigen onder ons ook wel iets om jaloers op te zijn, maar zeker voor allen een stimulans in het continu op de kaart zetten en doorvoeren van hoogwaardige projectbeheersing!

Michiel, Flip en Linda bedankt voor de leuke gelegenheid om kennis te nemen van projectcontrol bij Airbus D&S. Er werd nog flink over nagepraat onder genot van het traditionele ‘hapje en drankje’ op het Space Station Square van deze bijzondere locatie. 

 

Volgende keer bij jou?

Wanneer je een leuk verhaal hebt over projectbeheersing bij jouw organisatie en dit kunt combineren met een kijkje ‘achter de schermen’ deel dit dan met jouw vakbroeders en collega- projectcontrollers. Meld je bij Eric Kemperman (e.kemperman@pcoadvies.nl) en PCO helpt je om hier een leerzaam en leuk sitevisit van te maken.

Terug

Meer blogs

lees ons hele blog

Eerstvolgende opleidingen