Geslaagd voor de OPC!

Deze maand ontvingen de deelnemers van Masters in Finance die de Opleiding Project Control (OPC) succesvol hebben afgerond, hun diploma.

14 aug 2017

De plek van de projectcontroller

Over de plek die projectcontrol binnen de organisatie inneemt en waarom de projectcontroller zijn ‘zachte’ vaardigheden keihard nodig heeft…

04 jul 2017

De eerste VPNG-bijeenkomst voor gemeentelijke projectcontrollers

Op 22 juni jl. organiseerde de Vereniging Projectmanagement Nederlandse Gemeenten (VPNG) een bijeenkomst voor gemeentelijke projectcontrollers.

04 jul 2017

Wat hebben ProRail, PCO Kennis en CORDAID met elkaar gemeen?

Zondagmiddag, een 'serieuze' blog in wording ergens in mijn achterhoofd, terwijl ik me nog steeds waan in een roes van gisteravond: 'La La Land', IMAX screen, Blueberry Muffin met Chai Latte van inhouse Starbucks en dan de climax van de film…niemand zag het aankomen… suddenly, very subtle, out of nowhere, it hits you…BANG….

08 mei 2017

KPN Corporate aan het woord ...

KPN Corporate heeft aan PCO Kennis gevraagd om een Opleiding Project Support OPS (incompany) te organiseren. Een interview met John Bakx wat deze opleiding voor de hem en de deelnemers heeft betekend.

29 mrt 2017

Visualiseer voortgang en benefits voor een hogere kans op projectsucces

In de praktijk is het lastig om projectbesturing op voortgang én batenrealisatie te baseren. Vaak ontbreekt in projectmanagementmethodieken een instrument om batenrealisatie structureel te borgen in de besturing. Vreemd eigenlijk, omdat dit cruciaal is voor projectsucces. Een uitdaging en zoektocht waar nu een oplossingsrichting voor ontwikkeld is: de voortgangsrapportage 2.0.

29 mrt 2017

Eerstvolgende opleidingen