Terug

Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) voor Woningcorporaties

Deze unieke opleiding organiseren wij speciaal voor woningcorporaties. Met collega (project)controllers een gerichte post-HBO opleiding volgen, herkenbare casuïstiek met elkaar bespreken en van - en met elkaar leren. In 9 modules doorlopen de deelnemers het curriculum van deze populaire opleiding, maar nu sectorgericht én in het Noorden (Roden).

De praktijkgerichte Opleiding Project Control (OPC) biedt een gedegen kennismaking met het vakgebied Project Control. Vanuit een uniek meervoudig perspectief (bedrijfskundig en financieel) schenkt de opleiding aandacht aan het dynamische en weerbarstige gedrag van projecten in relatie tot de rest van de organisatie. Onze praktijkgerichte Opleiding Project Control (OPC) draagt bij aan, naast het ontwikkelen van een volledige visie op projectcontrol, het beheersen van risicovolle projecten in een organisatie. Hiermee wordt de grip op het project vergroot en zullen projecten vaker binnen budget, op tijd en met het gewenste resultaat worden opgeleverd.

Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland

Post-HBO geaccrediteerd

De Opleiding Project Control (OPC) is officieel erkend als PHBO Registeropleiding en wordt jaarlijks ge-audit en beoordeeld op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie door een onafhankelijke commissie onder toezicht van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). 

Informatie
Doelgroep
Leerdoelen
Programma

Informatie

Lesdata & locatie 2021

Duur 9 dagdelen
Startdata 12 oktober 2021
Locatie Fletcher Hotel Langewold in Roden
Investering € 3.455,-
 
 • inclusief toegang tot het E-learningsysteem, waar het lesmateriaal staat
 • inclusief examen
 • prijzen exclusief BTW
Lestijden Van 16.00 tot 20.00 uur

 

Lesdata 

Les Roden Onderwerp
1 Di, 12 okt Project Control
2 Di, 19 okt Projectmensen
3 Di, 26 okt Business Case
4 Di, 02 nov Projectmanagement
5 Di, 16 nov Monitoren van projectvoortgang
6 Woe, 24 nov Project risicomanagement
7Woe, 01 dec Financiële ruggengraat van het project
8 Ma, 06 dec Informatiebeheersing en kwaliteit
9 Di, 14 dec Contracting
  Di 11 jan 2022 Online examen
(10.00-11.00)

Doelgroep

De Post-hbo Opleiding Project Control (OPC) is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met het sturen en beheersen van grote en kleine projecten en projecten uit diverse sectoren. Controllers, managers, administrateurs, specialisten, financieel managers, hoofden administratie, accountants; een ieder die in haar organisatie belang heeft bij het effectief besturen en beheersen van projecten zal baat hebben bij deze opleiding.

Als instapniveau voor de Opleiding Project Control hanteren wij MBO / HBO met enkele jaren (project-) werkervaring.

Leerdoelen

Je leert

 • over organisatieleer en de dynamiek van projecten
 • de huidige projecten in kaart te brengen en te analyseren
 • relaties te leggen met andere processen binnen en buitende organisatie
 • hoe en waarom mensen succesvol samenwerken inprojectteams
 • over de essentie van projectmanagement met focus opbeheerste uitvoering en behoud van resultaatgerichtheid
 • de klassieke beheersaspecten Tijd, Geld, Kwaliteit, Organisatie, Informatie en Risico’s integraal en in samenhang te hanteren
 • handige tips uit de praktijk

 

Resultaat

Na het volgen van de OPC heb je een brede kijk op projectbeheersing. Je bent in staat om op een succesvolle manier projectcontrol toe te passen en binnen jouw organisatie de projecten (groot of klein) te beheersen. Je vergroot de grip op jouw projecten en hiermee zullen projecten vaker binnen budget, op tijd en met het gewenste resultaat worden opgeleverd. Managers en controllers kunnen aantonen dat hun projecten op professionele wijze worden bestuurd en beheerst.

De Opleiding Project Control biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen: 

‘Post-HBO Opleiding Project Control’

Naast verplichte aanwezigheid tijdens alle lessen leg je een online examen af aan het einde van de opleiding. Dit examen wordt aangeboden via een afgesloten E-learning omgeving en je beantwoordt de vragen vanaf je eigen locatie. Je krijgt hiervoor een uur de tijd.

Post-hbo geaccrediteerd

De Opleiding Project Control (OPC) is officieel erkend als PHBO Registeropleiding en wordt jaarlijks ge-audit en beoordeeld op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie door een onafhankelijke commissie onder toezicht van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

Deelnemers die met goed gevolg hebben deelgenomen aan deze opleiding èn alle avonden aanwezig zijn geweest, ontvangen een officieel erkende PHBO-diploma en worden opgenomen in het Abituriëntenregister van Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Als je niet slaagt voor het examen dan kun je éénmalig een herexamen doen tegen een gereduceerd tarief. 

Deelnemers die het examen niet (willen) af leggen ontvangen een certificaat. 

Programma

Het programma is uniek en opgebouwd vanuit een visie op integrale projectbeheersing. Het is zoveel als mogelijk afgestemd op de eisen van de National Competence Baseline (NCB) van de International Project Management Association (IPMA) en aangevuld met uniek eigen ontwikkeld materiaal en casuïstiek.

In 9 bijeenkomsten wordt het volgende opleidingsprogramma aangeboden:

1)     Project Control
2)     Projectmensen
3)     Business Case 
4)     Projectmanagement
5)     Financiële ruggengraat van het project
6)     Project risicomanagement
7)     Monitoren van projectvoortgang
8)     Informatiebeheersing en kwaliteit
9)     Contracting

De inhoud van de lessen staat in de brochure beschreven.

Werkvormen

 • hoorcolleges
 • casuïstiek (actuele projecten en door de deelnemers uit hun werksituatie in te brengen)
 • oefeningen
 • rollenspellen

Docent

Deze speciale OPC wordt gegeven door drs. Eric Kemperman MBA, directeur-eigenaar van PCO Kennis, als hoofddocent verantwoordelijk voor het volledige opleidingsaanbod van PCO en corporatie expert. Eric heeft een lange lijst van functies in het vakgebied Project Control, schreef talloze publicaties en verzorgt al 25 jaar trainingen en opleidingen. Daarnaast is hij bij veel corporaties lid van de RvC of voorzitter van de RvC (geweest) met het profiel Financiën/ Bedrijfsvoering of Vastgoed. Bij uitstek de docent om deze bijzondere eenmalige editie van de Opleiding Project Control te verzorgen

Terug

Kwaliteitserkenningen

lees meer
download brochure
Start: 12 okt 2021, Fletcher Hotel Roden
9 dagdelen
8+
3455.00

Zijn er vragen?
Kunnen wij je van dienst zijn met toelichting of advies? We helpen je graag verder.

aafke@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201770033–7501501 of 0638201770
Aafke Hardeman

marietta@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201768033–7501501 of 0638201768
Mariëtta Rijnfrank