Opleidingen en trainingen

Ons aanbod:

Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)

De rol van de projectondersteuner in het team is onmisbaar en uitdagend, maar niet eenvoudig. Een projectondersteuner heeft behoefte aan een goede basis voor het succesvol opzetten, structureren en beheersen van de projecten. Begrip van theoretische zaken als projectfinanciën, planning en informatiebeheersing is een must evenals het kunnen beschikken over de juiste vaardigheden om goede steun en support te bieden aan het project en het team.

download brochure
16 mei 2019, 29 oktober 20194 dagdelen995.00148+

Post-HBO Opleiding Project Control (OPC)

De praktijkgerichte Opleiding Project Control (OPC) biedt een gedegen kennismaking met het vakgebied Project Control. Je ontwikkelt een volledige visie op het beheersen van risicovolle projecten. PCO Kennis werkt met zeer ervaren docenten die ieder met passie lesgeven in hun eigen specialisme. Door het volgen van de OPC zal je de projectbeheersing van jouw projecten daadwerkelijk kunnen verbeteren.

download brochure
5 feb 2019 en 7 feb 20199 dagdelen3345.00358+

Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) voor Waterschappen

Klimaatverandering, stedelijke ontwikkeling, verstening en kwaliteit van onze leefomgeving vragen om nieuwe ideeën en passende maatregelen om de uitdagingen waar Nederland voor staat aan te kunnen. Waterschappen spelen hierin een belangrijke rol. Zij nemen maatregelen die ons land op het gebied van waterhuishouding toekomstbestendig’ maakt en leefbaar houdt. In toenemende mate doet dit een beroep op de verdere professionalisering van projectsturing en projectbeheersing bij de Waterschappen. PCO Kennis heeft speciaal voor Waterschappen een post-HBO Opleiding Project Control ontwikkeld.

download brochure
24 januari 20199 dagdelen3345.00358+

Post-WO Opleiding Registered Project Controller (RPC)

Deze opleiding is bedoeld voor Senior Projectcontrollers die zich al enkele jaren met de beheersing van projecten bezighouden, zoals Projectcontrollers bij vastgoedontwikkelaars, olie- en gasconcerns, baggermaatschappijen, aannemers in vastgoed en infrastructuur, aero-industrie etc. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Registered Project Controller moet je tenminste 5 jaar relevante projectervaring hebben verkregen door werk en/of studie (hierover meer informatie onder 'toelating' in de brochure). Tijdens de post-WO opleiding Registered Project Controller (RPC) ontwikkel je je verder op alle vakgebieden van Senior Projectbeheersing. In de opleiding wordt nadrukkelijk de relatie gelegd met de actuele en relevante praktijkontwikkelingen op het terrein van management en control in het algemeen en projectmanagement en projectcontrol in het bijzonder.

download brochure
13 maart 201912 maanden4395.00378+

Training: Effectief beïnvloeden

In deze training sta jij centraal. Wat zijn bij jou de situaties waarin je meer invloed wilt uitoefenen? Wat zijn jouw leerdoelen als Projectcontroller? Na een korte theoretische inleiding ga je telkens aan de slag met oefeningen en simulaties.

download brochure
Alleen op aanvraag2 dagen (4 dagdelen)1395.00

Training: positioneren & profileren

Op interactieve wijze brengen we de dynamiek in kaart van de positie van projectcontroller(s) in relatie tot het project, de organisatie en de klant. Hoe kom je over op een ander? Hoe kan je helder ‘verkopen’ wie je bent en wat je te bieden hebt?

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.00

Training: Top (Project)Team met Belbin!

Het geheim van een succesvol team. Wanneer is een project succesvol? Er zijn duizenden boeken over geschreven, maar vaak beschrijven ze slechts procedures, richtlijnen en /of standaarden die helpen om een project te laten slagen. Ze gaan bijna allemaal voorbij aan de belangrijkste factor ...

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.00

Training: Een goed werkgesprek

In deze training staan jij en de werkgesprekken die jij moeilijk en lasting vindt centraal. Aan de hand van door jou, en de andere deelnemers, ingebrachte voorbeelden van lastige werkgesprekken, zullen we met elkaar aan het werk gaan.

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.00

Training: Projectrisicobeheersing

Projectrisicobeheersing is voor veel organisaties een grote uitdaging. Hoe zet je dit op? Welke keuzes maak je? Welke instrumenten gebruik je? En hoe bereik je dat jouw organisatie aantoonbaar aan projectrisicobeheersing doet en blijft doen?

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.0014

Training: transactionele analyse in projecten

Je wilt graag effectiever leren communiceren met anderen en je wilt je invloed vergroten. Daarvoor is nodig dat je jezelf goed kent zodat je je eigen stijl van communiceren ontwikkelt. Een stijl die bij jou past, je ontwikkelt natuurlijk leiderschap.

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.00

Training: Assertiviteit

In deze assertiviteitstraining sta jij centraal. Wat zijn de lastige (dagelijkse) situaties waar jij tegenaan loopt? Wat zijn jouw leerdoelen als Projectcontroller? In het ‘doen’ laat je zien wie je ‘bent’ en je leert vooral door te doen. Na een korte theoretische inleiding ga je telkens aan de slag met oefeningen en simulaties. Op een stimulerende en activerende manier leer je je gedrag zodanig te veranderen dat je je nieuwe vaardigheden direct in de praktijk op je werk kunt toepassen. We maken ook gebruik van een trainingsacteur, zodat de situaties, waar je moeite mee hebt zo realistisch mogelijk worden nagebootst. Op deze manier ervaar je ook de invloed van non-verbaal gedrag.

download brochure
Alleen op aanvraag4 dagdelen1395.009

Kwaliteitserkenningen

lees meer

Referenties

Blog

lees ons hele blog