de Project Control avond op 16 april 2019

- de bijeenkomst waar je als professional in het vak project control de laatste ontwikkelingen en interessante kennis en inspiratie kunt ophalen.

Ook dit jaar ben je weer van harte welkom! We hebben een boeiend en interactief programma samengesteld met een drietal lezingen, waarbij je volop wordt uitgedaagd om mee te denken en te reageren. Het thema van dit jaar is:

'Hoe passen wij vernieuwingen toe op ons vak Project control?'

Wil je geïnspireerd raken en hierover meepraten? Meld je dan aan voor onze PCO Kennisavond op 16 april a.s. in Antropia in Driebergen. Mogelijk heb je je al aangemeld en een bevestiging van jouw aanmelding ontvangen. Dan zien we je graag op 16 april.

Het programma van deze avond


18.30 uur Binnenkomst met een drankje in Antropia
18.45 uur Welkom door Eric Kemperman
19.15 uur Lezing door Jan-Co van den Doel (Mourik) & Marieke Plegt (RWS)
'Verandert project-DOEN de klassieke samenwerking in de bouwsector?'
20:00 uur Diploma uitreiking RPC'ers
20.15 uur Pauze
20.30 uur Lezing door Jeroen Tishauser (Volker Infra)
'Technology push in het vak Projectcontrol?: Over toepassingen van de nieuwste technieken bij Volker-projecten'
21.15 uur Lezing door Ed van der Tak (SPIN)
'Toekomst van projectplanning en project control? Get ready for take-off!'
22:00 uur Einde en borrel

Marieke PlegtJan-Co van den DoelLezing 1: Verandert project Doen de klassieke samenwerking in de bouwsector?

Jan-Co van den Doel & Marieke Plegt vertellen over het bijzondere experiment project DOEN-NU Nijkerkerbrug

We hebben er tijdens voorgaande pc-avonden al veel aandacht aan besteed: De moeizame relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw- en infrasector en de zoektocht naar betere contractvormen. Project DOEN deed het gewoon ‘anders’. Men kreeg bij aanvang van dit project de opdracht mee: “Doe alsof er geen regels zijn en bedenk dan wat je zou willen. Als je vervolgens regels tegenkomt die dit belemmeren, kijk dan hoe je hier creatief mee om kunt gaan. Alle regels mogen ter discussie worden gesteld, behalve de wet. Denk vooral niet te veel in bestaande kaders! Wees onbevangen, maar niet naïef”.

De ambitie is om met de opgedane DOEN-ervaringen bij te dragen aan een structurele verandering in de bouwsector. Door te experimenteren met een andere manier van samenwerken, hiervan te leren én door deze geleerde lessen te delen. Wij hopen anderen hiermee te inspireren en te stimuleren om zelf ook met het gedachtegoed van DOEN aan de slag te gaan!

leren.jpg


Jeroen TishauserLezing 2: Technology push in het vak project control?

Jeroen Tishauser, Senior Specialist VolkerInfra

Technologische vernieuwingen en de impact hiervan op ons vakgebied komen in een stroomversnelling. In een gezamenlijk leer- en ontwikkeltraject met Volker Wessels Infra maakten wij vorig jaar kennis met de opzet van Informatiemanagement en Innovatie bij VWI. 'Self-learning by artificial intelligence?' was de vraag die de deelnemers aan de opleiding kregen voorgelegd.

‘Connecting our assets, connect man & machine, smart infrastucture’ zijn al lang geen science fiction meer, maar worden op dit moment getest en al geïmplementeerd in onze projecten. Jeroen Tishauser neemt ons mee in de state of the art innovaties bij de projecten van VWI.


Ed van der TakLezing 3: Toekomst van projectplanning en project control? Get ready for take-off!

Ed van der Tak, oprichter van Stichting Planning Instituut Nederland (SPIN) & beheerder van kennisplatform Planrs.nl

Waaraan denk jij bij het woord planning? Vast aan de traditionele barchart die één keer per maand wordt bijgewerkt. Ed van der Tak volgt de ontwikkelingen en voorspelt een toekomst vol geïntegreerde systemen. Systemen die data uit het verleden combineren met real-time gegevens van drones boven de bouwplaats en sensoren in materialen en gereedschappen. Een toekomst waar AI planningen opstelt, projectbeheersing visueel wordt (VR/AR) en Big Data-analyse projecten volledig transparant maakt.

We staan aan de vooravond van een revolutie maar zijn vooral zelf de beperkende factor. Ed neemt je mee op een reis die begint in het verleden en je lanceert naar de toekomst. Waar die eindigt? Alleen jij bepaalt het pad, net als bij een planning.


schrijf je snel in!

Zoals je van ons gewend bent, wordt deze avond een interactieve en boeiende bijeenkomst. Je wordt niet alleen bijgepraat over allerlei nieuwe ontwikkelingen in het vak, maar ook word je uitgenodigd om te reageren. Door deze interactie word je geïnspireerd door de kennis en ervaringen van mede-projectcontrollers in de zaal. Hoe pas je morgen deze nieuwe ontwikkelingen zelf toe in jouw dagelijkse praktijk? Naast bijgepraat te worden in het vak is er traditiegetrouw ook de gelegenheid om andere professionals en (collega) cursisten weer te spreken tijden de gezellige borrel.

De avond is gratis (inclusief borrel en hapjes na afloop & parkeren) We hopen je weer mogen verwelkomen! Schrijf snel in (& neem je collega’s mee!)

Eerdere Pco kennisavonden

Wil je meer informatie over onze eerdere kennisavonden, lees hier de verslagen:
Kennisavond 2017
Kennisavond 2018

Eerstvolgende opleidingen