De Project control avond 2 februari 2017 was een groot succes!

<<  terug naar Project Control avond 2018

De jaarlijkse project control avond van PCO Kennis in Antropia Driebergen stond dit jaar in het teken van Hollandse projecten waar we trots op mogen zijn! Ons land blinkt uit in prachtige technische en innovatieve projecten die we In Nederland en over de hele wereld uitvoeren.

In 4 lezingen kregen we een kijk in een paar bijzondere projecten. 

Spreker 1: Albert Kraak

directeur van Palladio Groep

Albert Kraak van de Palladio Groep tijdens de Project Control avond

De nieuwe manier, waarop RWS haar integrale projectbeheersing in zijn geheel uitbesteed. Albert Kraak, vertelde inhoudelijk over wat erbij komt kijken als je als bureau voor een totale projectenportefeuille de integrale projectbeheersing overneemt.

Zijn presentatie ‘van uurtje factuurtje naar productje zonder tukje’ belichtte de wijze waarop integrale projectbeheersing productgericht wordt georganiseerd. Geen inhuur meer, maar concrete resultaten leveren en hierop letterlijk afgerekend worden. Dit blijkt niet alleen complex in de (gedetailleerde) feitelijke uitvoering, maar het vraagt ook om een nieuwe communicatieve verhouding tussen opdrachtgever en de opdrachtnemer. Hoe dit in zijn werk gaat heeft Albert ons duidelijk uitgelegd.

Spreker 2: Patrick Gevers

Business line controller van RHDHV

Patrick Gevers van RHDHV over projectcontrol

Patrick Gevers legde uit hoe de projectcontrol functie bij één van de grootste ingenieursbureaus in de wereld RHDHV een belangrijke plek inneemt. Projectcontrollers werken verspreid over de hele wereld en hebben een uniforme manier van werken, een prominente/gekende plek in het proces en regelmatig contact met elkaar. Van licht- tot meer senior projectcontroller wordt men categorisch op projecten ingezet. Iedere nieuwe PC krijgt een buddy toegewezen.

Dit alles in combinatie met werken bij een interessant en bijzonder projecten bedrijf als Royal Haskoning DHV, maakt de functie van projectcontroller volwassen en zeer interessant en een belangrijke functie in de bedrijfsvoering van dit mooie bedrijf wat wereldwijd vele technische hoogstandjes mogelijk maakt.

Diplomering RPC-ers

Na een korte koffiepauze volgde de diplomering van de RPC-ers. PCO Kennis had in december nog niet verwacht, dat er zoveel Action Learning Projecten (ALP-en) op tijd zouden worden ingeleverd.

Zeven senior projectcontrollers mochten hun welverdiende RPC-diploma in ontvangst nemen uit handen van prof. Dr. D.M. Swagerman, voorzitter van de examencommissie. En worden bijgeschreven in het register van de Stichting Vakopleiding Project Control.
PCO-Kennis-Diploma-uitreiking-Opleiding-Registered-Project-Control-RPC-2016-2017.jpg
Van links naar rechts: Cris Kegler (best paper 2016-2017!), Wim van Loon, Stefan Gross, Irwin van Hunen, Rene Jansen, Mariëlle Bos en Wouter Walstra.

Spreker 3: Carlo van Noort

CFO van Boskalis Netherlands

Carlo van Noort CFO Boskalis Nederland op de projectcontrol avond van PCO Kennis

Carlo van Noort vertelde met een prachtige onvervalste Rotterdamse nuchterheid over de ontwikkeling van Boskalis door de jaren heen. Daarna kregen we een spectaculaire presentatie over de projecten die Boskalis wereldwijd uitvoert en de samenhang tussen de Boskaliscultuur en de projectcontrol functie. ‘We can realize a project, but can we also manage a contract?’ was de vraag die de uitdaging van de meeste grote infra-aannemers in Nederland kernachtig samenvat.

Grote geïntegreerde contractvormen, die niet alleen het uiterste vergen van het technisch kunnen van de aannemers, maar juist ook van de totale bedrijfsvoering, waaronder projectmanagement en projectcontrol. De boodschap van Carlo aan de toehoorders in de zaal was helder en inspirerend!

Spreker 4: Wim de Gier

Senior Global Project Manager

Wim de Gier op de projectcontrol avond van PCO Kennis

Wim de Gier vertelde over zijn reis naar China waar hij – in het kader van de internationale Best Projects Awards van International Project Management Association (IPMA) – deel uitmaakte van een internationaal audit team. Het team deed een audit bij een groot nieuwbouwproject, de realisatie van een groot en modern ziekenhuis in Nanjing.

Wim vertelde enthousiast over omgaan met onzekerheid en risico’s, in zijn werk als projectmanager en in zijn privé hobby, skydiving. Het leverde mooie plaatjes op en goede verhalen voor bij de borrel na afloop van deze geslaagde avond.

Bedankt!

Wij zijn blij en tevreden dat we weer met zoveel bekenden en nieuwe gezichten een avond stil hebben kunnen staan bij de ontwikkelingen in ons vakgebied. We hebben mooie projecten en projectverhalen kunnen delen met elkaar en inspiratie kunnen opdoen om verder te bouwen met jullie aan nieuwe ontwikkelingen. De respons uit de markt van onze cursisten en opdrachtgevers is steeds een mooie bevestiging van ons streven ‘een gilde zijn voor de professionals in het vakgebied Project Control'!

Fotoreportage

Deze avond is vastgelegd in een mooie fotoreportage die je hier kunt bekijken. Mocht je zelf op beeld staan en dit niet willen, mail ons dat op info@pcokennis.nl, dan verwijderen we deze direct.

Eerstvolgende opleidingen

  • 22 sep 2020GRATIS Online kennismakingsworkshop met Projectmanagement methodieken
  • 29 sep 2020Assertiviteit voor Projectcontroller
  • 01 okt 2020Projectrisicobeheersing
  • 07 okt 2020Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
  • 27 okt 2020Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)