de Project Control avond op 19 april 2018

Over Innovatie(s) en project control

<<  terug naar Project Control avond 2019

Project Control avond 2018

Dit jaar stond de jaarlijkse PCO Kennis avond in het teken van 'Innovatie(s) en Project control'. Bij 'innovatie' heeft iedereen wel een beeld. Maar wat houdt innovatie voor het vakgebied Project control in?

Het programma bestond uit interactieve met lezingen, een paneldiscussie en Buzzmaster. Hieronder vind je enkele indrukken van deze avond.

DRS. Eric Kemperman mba

Een appetizer

Erik Kemperman

De term ‘innovatie’ is een vaak gebezigde term, die veelal het predikaat ‘kapstokbegrip’ niet ontstijgt. Innovatie zonder verdere duiding of concretisering, dus als doel op zich is, kan verwarrend werken voor de beheersing van projecten. We kunnen net zo goed als eis aan het project meegeven dat het ‘gezellig’ moet zijn of ‘opzienbarend’. Dergelijke kwalitatieve eisen meegeven aan projecten - waar op zichzelf al gestructureerd moet worden gewerkt aan het managen van risico’s en onzekerheid - maken het niet eenvoudiger voor zowel projectmanager als projectcontroller.

Centraal in deze avond stond de stelling: ‘het domein van de projectcontroller zal binnen 3 jaar veranderen van planbaar naar nauwelijks planbaar’.

Dr. Ing. Kevin Heij

'Innoveren is meer dan alleen een nieuwe technologie'

Kevin Heij

Innovatie geldt als een cruciale bron van concurrentievoordeel. Succesvol innoveren vereist echter meer alleen investeren in een nieuwe technologie. Het hanteren van innovatieve organisatievormen, vernieuwend leiderschap, en nieuwe vormen van werken en samenwerken worden gezien als belangrijke aanvullende bronnen van concurrentievoordeel. Dit stelt ook andere eisen aan de projectcontroller.

Tijdens zijn presentatie ging Kevin dieper in op innovatiesucces en welk deel van innovatiesucces wordt verklaard door technische innovatie. Wat betekent sociale innovatie en zijn onze organisaties sociaal innovatief?

Dr. Murat Tarakci

'Lean management technique - changing traditional projectmanagement and control techniques'

Murat Tarakci

Organizations are in a continuous hunt for the next blockbuster design, product or service to gain or sustain their competitive edge. Clearly, innovating is no longer a choice, but has become a business imperative. Your organization is no exception. This imperative demands suitable processes and structures to foster innovations. How can your organization innovate better and faster? Which project management and control techniques does your organization need to implement to support innovation activities? This talk will leave you with a better idea about which processes and models are the most suitable for your organization’s innovation objectives.

Murat besprak de snelheid van innovatie binnen een organisatie en welke methoden binnen een innovatieve organisatie worden gebruikt. Zijn deze effektief?

Paneldiscussie

met Murat Tarakci, Kevin Heij, Marcel Seijner en Eric Kemperman

Paneldiscussie

Tijdens de panelddiscussie gingen deelnemers en lezers met elkaar in gesprek. Onderwerpen die hierbij aan de orde kwamen, zijn onder ander softskills die de projectcontroller van de toekomst nodig heeft om succesvol te zijn, de rol van ‘big data analist’ en het budgetteren en plannen van innovatieprojecten.

Diploma uitreiking

Vast onderdeel van de PCO Kennisavond is de uitreiking van het diploma Registered Project Controller. De geslaagden zijn opgenomen in het register van Stichting Vakopleiding Project Control (SVPC) en mogen vanaf nu de beschermde beroepskwalificatie RPC dragen.

Diploma uitreiking

Prof. Dr. Dirk Swagerman, hoofd van de examencommissie en als Hoogleraar Controlling verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, gaf een toelichting op de beoordeling van de Action Learning Papers die de deelnemers hebben geschreven als afronding van hun opleidingstraject. Samen met Eric Kemperman werden de diploma’s uitgereikt.

Gefeliciteerd geslaagden! Een mooie afronding van een intensief traject!

Dank voor jullie bijdrage!

Goed om te zien dat jullie tijdens het warme weer en ondanks de vele files zijn gekomen. Leuk om weer bekende gezichten te zien en te horen dat er onderling mooie gesprekken zijn geweest over de onderwerpen die deze avond aan de orde zijn geweest.PCO kennisavond 2018

Het was een mooie avond. We hopen dat jullie geïnspireerd naar huis zijn gegaan.
Wil je één van de presentaties ontvangen? Stuur gerust een mail naar info@pcokennis.nl.

kennisavond 2018

Volgend jaar?

We horen graag wat jou bezighoudt in dit vakgebied. Met welke vragen loop jij rond en wil je graag meer kennis over hebben. Heb je een idee? Stuur dan een mail aan info@pcokennis.nl.

fotoreportage

Deze avond is vastgelegd in een mooie fotoreportage die je hier kunt bekijken. Mocht je zelf op beeld staan en dit niet willen, mail ons dat op info@pcokennis.nl, dan verwijderen we deze direct.

Eerdere Pco kennisavonden

Wil je meer informatie over onze eerdere kennisavonden, lees hier de verslagen:
Kennisavond 2017

Eerstvolgende opleiding

 • 01 okt 2020Projectrisicobeheersing
 • 07 okt 2020Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 27 okt 2020Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)
 • 29 sep 2020Assertiviteit voor Projectcontroller
 • 28 okt 2020Effectief beïnvloeden voor project Controllers
 • 29 okt 2020Projectmanagement Methodieken
 • 05 nov 2020Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Online
 • 22 sep 2020GRATIS Online kennismakingsworkshop met Projectmanagement methodieken
 • 28 okt 2021Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)
 • 04 nov 2021Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 03 mrt 2021Post-WO Opleiding Registered Project Controller (RPC)
 • 02 feb 2021Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 25 mrt 2021Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 21 sep 2021Post-HBO Opleiding Project Control (OPC) - Klassikaal
 • 21 jan 2021Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)
 • 18 mei 2021Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)