Site-visits

In het kader van de opleiding Registered Project Controller (RPC) organiseren we elk jaar site-visits naar verschillende ondernemeningen. In mei 2018 staat de renovatie van de Maastunnel op de agenda.

maastunnel-site-visit-rotterdam.jpg

Renovatie van de Maastunnel

een uitdaging op meerdere vlakken!

Op 8 mei a.s. organiseert PCO Kennis een site visit naar de monumentale Maastunnel (1942) in Rotterdam. De Maastunnel is de oudste tunnel van Nederland en toe aan groot onderhoud. Op dit moment vindt er een grootscheepse renovatie en restauratie plaats om weer 50 jaar mee te kunnen. Deze renovatie duurt twee jaar.

De renovatie bestaat uit de aanpak van de betonconstructie alsook een upgrade van de veiligheidssystemen en verkeersystemen om duurzaam te voldoen aan de normen voor tunnelveiligheid. Om de renovatie mogelijk te maken is de tunnel nu deels afgesloten voor autoverkeer.

Naast de tunneldelen bestaat het gehele complex uit ventilatiegebouwen, roltrapgebouwen voor fietsverkeer, garagegebouwen die allemaal een monumentale status hebben. Ook boven de grond is de tunnel dus zeer bezienswaardig. Een bezoek aan de Maastunnel geeft ook de mogelijkheid om skyline van Rotterdam op haar mooist (nabij het water) te bekijken.

Het is een complex project door haar omvang, technische uitdagingen en vele belanghebbenden. De Maastunnel is een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Rotterdam als een van de drie noord-zuid verbindingen. Haar monumentale status schept extra uitdagingen voor de inpassing van nieuwe (veiligheids) technische voorzieningen. Met andere woorden, het project is een uitdaging voor techniek, organisatie, communicatie en projectbeheersing. En dat in een politiek gedreven omgeving…

Tijdens de sitevisit zal de projectmanager van de bouwopgave voor het tunneldeel een toelichting geven op de aanbestedingsaanpak, de aansturing van de hoofdaannemer en grootste uitdagingen in de realisatie van dit complexe project. Een uitgelezen kans om dit prachtige project te leren kennen.
Let op: de beschikbare plaatsen zijn beperkt. 

Het programma van deze middag - 8 mei 2018

13.45 Ontvangst door team PCO Kennis in Bezoekerscentrum Maastunnel
14.00 Presentaties over de aanpak Renovatie Maastunnel en project control
15.15 Rondleidingen
16.45 Einde rondleidingen – retour naar Bezoekerscentrum
17.00 Afsluiting en borrel

maastunnel.jpg

LOCATIE

Bezoekerscentrum Maastunnel
Ventilatiegebouw Zuid
Charloisse Hoofd 27
Rotterdam

eerdere site-visits

Wil je meer informatie over eerdere site-visits, lees dan de verslagen er van in ons blog:
Site-visit Interface Scherpenzeel
Site-visit Space-Expo in Noordwijk
Site-visit Noord/Zuid lijn

Blog

lees ons hele blog