Terug

Top (Project)Team met Belbin!

Wanneer is een project succesvol? Er zijn duizenden boeken over geschreven, maar vaak beschrijven ze slechts procedures, richtlijnen en / of standaarden die helpen om een project te laten slagen. Ze gaan bijna allemaal voorbij aan de belangrijkste factor voor succes: inzicht in de beschikbare kwaliteiten binnen een team en hoe je deze optimaal in kunt zetten.
Informatie
Doelgroep
Leerdoelen
Programma

Informatie

Duur De training ‘Top (project)team met Belbin!’ duurt 4 dagdelen (2 dagen)
Investering € 1.750,- 
Locatie Omgeving Utrecht

De training wordt in het midden van het land gegeven op een locatie die gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar is. Wordt de training incompany / maatwerk verzorgd bij jouw organisatie dan zijn de dagdelen naar wens in te plannen.

Doelgroep

Leid je of werk je in een projectteam en vind je de manier waarop wordt samengewerkt belangrijk, worden alle aanwezige kwaliteiten in het team opgemerkt en benut? Kan jouw team wel een boost gebruiken, dan is deze training geschikt voor jou.

Leerdoelen

Resultaat

Voor het team

 • je leert met elkaar meer over groepsdynamica en de teamtheorie van Belbin: er is plezier en interactie; discussies en oefeningen waardoor het team een hechte vertrouwensband krijgt en de samenwerking makkelijker wordt
 • je leert zowel jezelf als je collega’s beter kennen door deze training, waardoor in de toekomst conflicten en valkuilen minder aan de orde zullen zijn
 • werkplezier, respect voor elkaar en effectiviteit nemen sterk toe
 • kans op projectsucces groeit!
 • helder zicht op de sterke en zwakke punten van jouw team


Voor jezelf als teamlid

 • krijg je een prachtig 360° graden rapport over jouw persoonlijkheid; meer inzicht in wat je kwaliteiten zijn, hoe je door collega’s wordt ervaren, of jouw zelfperceptie klopt en of jij laat zien wie je bent
 • ontdek je wat de rol is die jij (on)bewust inneemt in jouw team en waarom?
 • leer je wat jouw kwaliteiten zijn, wat de bijbehorende valkuilen zijn en hoe je hier niet meer in terecht kunt komen
 • krijg je meer begrip voor het gedrag van jezelf en andere teamleden en kun je beter omgaan met eventuele eigenaardigheden
 • krijg je meer plezier en diepgang in je dagelijkse werk

certificaat

Na afronding van de training ontvang je op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van deelname van PCO Kennis.

'Top (Project)Team met BelBin!'

 Hiermee heb je een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Programma

hoe maak je van jouw team een topteam?

Hoe krijg je de onderlinge samenwerking en communicatie optimaal? Hoe bereik je dat elk teamlid met veel plezier aan de slag gaat en eigen doelen ondergeschikt maakt aan die van het team / project?

De mens zelf is de enige doorslaggevende maar ook onzekere factor voor een succesvol project. Projecten zijn mensenwerk. Met teamrolmanagement is in de wereld van projecten veel te winnen.

Gun ook jouw team en teamleden de Belbin Top (Project)Team Training en leer in vier dagdelen team, teamprestaties, gedrag en kwaliteiten van jezelf en andere teamleden beter kennen en benutten.

inhoud & onderwerpen

Voorafgaand aan deze bijenkomst vult ieder teamlid (online) een aantal vragenlijsten in over zichzelf. PCO Kennis werkt hiervoor met E-lnterplace, een overzichtelijke online testservice. leder teamlid nodigt 4 mensen in zijn / haar omgeving uit om een online observatorenlijst in te vullen. Al deze gegevens worden door ons verwerkt en geanalyseerd. Hieruit ontstaat een persoonlijk rapport over ieders karakter, kwaliteiten, bijbehorende valkuilen en over de rollen die ieder teamlid het beste kan innemen in teamverband. Ook de rollen die men het beste kan vermijden worden benoemd. Deze analyse is gebaseerd op het wetenschappelijk ondezoek van professor Dr. Meredith Belbin (Cambridge). PCO is geaccrediteerd Belbin partner en gebruikt de originele programma’s en materialen.

De training bestaat uit drie onderdelen; het Belbin 360°-feedbackrapport, de Teamscan en de Teamrolsessie. De Teamscan maakt als het ware een röntgenfoto van je team, waarmee je de samenstelling, diversiteit en synergie van het team kunt bekijken. Indien gewenst kunnen er ook Werkrelatierapporten worden gemaakt waarin wordt geanalyseerd hoe de samenwerking tussen twee specifieke kandidaten verloopt en welke punten extra aandacht vragen.

Tijdens de Belbin Teamrolsessie worden theorie en praktijk van de Belbin Teamrollen verder toegelicht en krijgen de teamleden feedback op hun kwaliteiten en de daarbij horende valkuilen. Door veel interactie, humor en oefeningen heeft de training een actief en praktisch karakter en wordt er veel aandacht besteed aan de manier waarop het team in de praktijk samenwerkt.

Onderwerpen die ook aan bod komen zijn:

 • teamfasen en groepsdynamiek
 • kwaliteiten en valkuilen
 • weerstand: wat is het eigenlijk en hoe ga je ermee om
Terug

Kwaliteitserkenningen

lees meer
download brochure
4 dagdelen
1750.00

Zijn er vragen?
Kunnen wij je van dienst zijn met toelichting of advies? We helpen je graag verder.

aafke@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201770033–7501501 of 0638201770
Aafke Hardeman

marietta@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201768033–7501501 of 0638201768
Mariëtta Rijnfrank