Terug

Transactionele analyse in projecten

In de training Transactionele Analyse in projecten staat de relatie centraal. Je leert om je eigen gedrag, de interacties tussen jou en je collega’s en het effect daarvan op jezelf en anderen te onderzoeken. Je onderzoekt welke onbewuste structuren en denkpatronen de basis vormen voor je gedrag. Het ontwikkelen van je vermogen om Bewust te Zijn neemt een belangrijke plek in. Bewust Zijn heb je nodig om je eigen (zakelijke) gedachten, gevoelens en behoeften te realiseren zonder dat je de ander belemmert hetzelfde te doen. Als je dat kunt, ontwikkel je je autonomie en wordt keuzes maken makkelijker. De opleiding is vooral ervaringsgericht: korte stukken theorie worden steeds afgewisseld met oefeningen gekoppeld aan jouw persoonlijke ervaringen en werkpraktijk. Het resultaat kun je de volgende dag al toepassen in je werk.
Informatie
Doelgroep
Leerdoelen
Programma

Informatie

De trainingsmodule ‘Transactionele analyse in projecten’ duurt 4 dagdelen. Wil je de training via open inschrijving volgen, dan kun je de actuele lesdagen en de locatie op de website www.pcokennis.nl vinden. De training wordt in het midden van het land gegeven op een locatie die gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar is. Wordt de training incompany / maatwerk verzorgd bij jouw organisatie dan zijn de dagdelen naar wens in te plannen.

Doelgroep

Je werkt als project controller en hebt te maken met diverse doelgroepen, contexten en disciplines. Je moet goed en helder kunnen communiceren met verschillende mensen over allerlei onderwerpen. Iedereen spreekt zijn eigen taal en heeft zijn eigen referentiekader, belangen en verwachtingen. Als project controller is het jouw rol al deze spelers te verbinden en hun te motiveren hun persoonlijke belangen te verenigen met het projectdoel. Dit vraagt nogal wat persoonlijk leiderschap van jou. Want hoe ga jij op een effectieve wijze om met al die verschillende dynamieken in een project? Hoe ontwikkel je begrip voor de positie van de ander en nodig je hem uit met je mee te denken. Hoe zorg je ervoor dat je niet telkens in dezelfde lastige situatie terecht komt?

Je wilt graag effectiever leren communiceren met anderen en je wilt je invloed vergroten. Daarvoor is nodig dat je jezelf goed kent zodat je je eigen stijl van communiceren ontwikkelt. Een stijl die bij jou past, je ontwikkelt natuurlijk leiderschap.

Leerdoelen

resultaat

  • je bent je bewust van wat er in jezelf en om je heen gebeurt omdat je je antennes hiervoor hebt ontwikkeld
  • je leert anderen beter begrijpen en zij zullen jou beter begrijpen. De relatie tussen jou en je collega’s wordt versterkt
  • je vergroot je invloed op een manier die goed is voor jou als wel voor de ander
  • je weet beter waar je sterk in bent en hoe je meer energie uit je werk kunt halen
  • je weet waar je energie aan verliest en hoe je dat kunt voorkomen
  • je bent je bewust van je ineffectieve denkpatronen zodat deze je niet meer belemmeren in je gedrag
  • je kunt reflecteren op gedrag zodat je bewuster kunt sturen
  • je hebt een toolkit tot je beschikking voor het vinden van alternatief gedrag
  • je ontwikkelt veerkracht om met veranderingen om te gaan
  • je ontwikkelt gezonde en duurzame relaties training

certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van PCO Kennis.

'Transactionele analyse in projecten'

Hiermee heb je een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Programma

Onderwerpen

Transactionele Analyse (TA) is een persoonlijkheidstheorie voor bewustwording, persoonlijke groei en verandering. De praktische concepten zijn voor iedereen te begrijpen. Ze ondersteunen je op een gestructureerde manier om jezelf te zijn in elke rol die je vervult. Daarnaast helpt TA je om in projecten zo samen te werken dat problemen opgelost worden en je je doelen bereikt.

Handzame tools

functional fluency en TIFF, overdracht, ok-matrix, contracten, dramadriehoek, werkstijlen (drivers) en strooks.

Eventueel vooraf een TIFF (vragenlijst voor persoonlijke effectiviteit) nabespreking is tevens de intake en formulering van de leerdoelen voor de training.

Terug

Kwaliteitserkenningen

lees meer
download brochure
4 dagdelen
1750.00

Zijn er vragen?
Kunnen wij je van dienst zijn met toelichting of advies? We helpen je graag verder.

aafke@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201770033–7501501 of 0638201770
Aafke Hardeman

marietta@pcokennis.nl
033–7501501 of 0638201768033–7501501 of 0638201768
Mariëtta Rijnfrank