Projectcontrol avond 16 april 2019

Midden in de bouwput die de stationsomgeving en de nieuwbouw van Triodos bank veroorzaken kwamen op dinsdagavond 16 april jl. ruim 100 project control professionals en geïnteresseerden bij elkaar in de traditionele locatie Antropia.

Introductie

Het programma was ook dit jaar een mix van de bekende ingrediënten; interessante lezingen, de RPC-diploma uitreiking en gezellig netwerken. Meedoen met de enquêtes, vragen en stellingen via Buzzmaster. Oude studiegenoten die elkaar weer troffen, boeiende sprekers en trotse RPC-geslaagden, we kunnen terugkijken op een geslaagde interactieve avond.

Project-DOEN

‘Verandert project-DOEN de klassieke samenwerking in de bouwsector?’

De eerste inhoudelijke presentatie werd verzorgd door Jan-Co van den Doel en Marieke Plegt die een boeiende verhaal vertelden over het pilotproject Renovatie Nijkerkerbrug, waarin opdrachtgever Rijkswaterstaat en bouwbedrijf Mourik samenwerkten vrijwel zonder contract of klassieke afspraken; Een overtuigend en inspirerend verhaal, wat de aanwezigen stof tot nadenken en napraten gaf.

Diploma uitreiking

Na deze lezing werden de geslaagden van de Registered Project Control opleiding op het podium geroepen waar zij werden toegesproken door hun examinator en scriptie-begeleiders, waarna ze hun diploma kregen uitgereikt door prof. Dr. Dirk Swagerman, voorzitter van de examencommissie.

Geïnteresseerd in de opleiding Post-WO Registered Projectcontroller?

Benieuwd naar de geslaagde van de opleiding?

Jeroen Tishauser (Volker Infra)

‘Technology push in het vak Projectcontrol?: Over toepassingen van de nieuwste technieken bij Volker-projecten’

Jeroen Tishauser, senior specialist bij Volker Wessels Infra en deskundig op het gebied van innovatieve technieken in bouw – en infrastructuur. Jeroen boeide het publiek met een verrassende kijk in de wereld van de innovatieve technieken die op dit moment de bouw – en infrawereld veranderen. Innovaties die ook het vak van de projectcontroller beïnvloeden.

Ed van der Tak (Spin)

‘Toekomst van projectplanning en project control? Ready for take-off!’

Ed van der Tak, planning goeroe, sloot het inhoudelijk deel van de avond af met een presentatie over technologische veranderingen die de traditionele projectplanning en voortgangsmeting veranderen, Artificial Intelligence, BIM, Virtual Reality, drones, 360-graden camera’s, zelfrijdende auto’s, met aansprekende voorbeelden en boeiend beeldmateriaal nam hij het publiek mee in een wereld van innovaties die morgen realiteit kunnen zijn.

Een mooi slot

Inspirerende en verrassende onderwerpen die de project control community nog eens konden bespreken tijdens de netwerkborrel waarmee de avond traditioneel werd afgesloten, hapjes, drankjes en vakgenoten en oude bekenden spreken; een mooi slot van een geslaagde Project Control avond 2019!