Projectmanagement methodieken

Training over de verschillende projectmanagement methoden

Scrum, PRINCE2© of toch maar gewoon ‘Projectmatig Werken’? Voor de sturing en beheersing van projecten zijn er inmiddels verschillende projectmanagement methoden voor handen. We zien door de bomen het spreekwoordelijke PM-bos niet meer. Wat is nu de juiste methode voor welke (project)organisatie of situatie?

Bedrijven besteden vaak veel tijd en geld aan dure onderzoeken naar de juiste keuze voor een passende projectmanagement methoden. Vaak is de uiteindelijke keuze gebaseerd op persoonlijke voorkeuren van betrokkenen en niet op ‘wat is het beste voor ons in deze situatie?’.

In deze 2-daagse projectmanagement methoden cursus zetten wij ze voor de deelnemers naast elkaar en maken een handige en bruikbare vergelijking tussen de diverse projectmanagement methoden. Hiermee kun je als projectcontroller adviseren bij de selectie en toepassing van de juiste PM-aanpak in jouw organisatie of project of gedurende de uitvoering van projecten en programma’s doordachte keuzen maken in het overdadige aanbod van methoden en technieken op het gebied van projectsturing en – beheersing.

Meer weten of direct aanmelden?

Algemene informatie

Opleidingskosten: €1.750,-

Locaties:

Tijdsduur: 4 dagdelen

Lestijden:

Voertaal: Nederlands

Studiemateriaal: Nederlandstalig

Certificaat inbegrepen:

Agenda

Aanvraag

Start PM

31 Juli 2021

Start OPC

31 Juli 2021

Start OPC

31 Juli 2021

Start OPC

Meer weten of direct aanmelden?

Algemene informatie

Agenda

Opleidingskosten: € 1.750,-

Locatie hangt af van de groep / aanvraag

Tijdsduur: 4 dagdelen

Lestijden hangt af van de groep / aanvraag

Voertaal: Nederlands

Studiemateriaal: Nederlandstalig

Diploma: Fysiek hoogwaardig certificaat

Op aanvraag
31 Juli 2021
31 Juli 2021
31 Juli 2021
31 Juli 2021
31 Juli 2021
Projectmanagement Methodieken
Start Opleiding Project Control
Start Opleiding Project Control
Start Opleiding Project Control
Start Opleiding Project Control
Start Opleiding Project Control

Waarom bij PCO Kennis?

Programma

Wat is het verloop van deze opleiding?

Dagdeel 1 • Inleiding, Wat zijn projecten en projectorganisaties? Wat hebben ze gemeen? Welke kenmerken zijn generiek en welke specifiek? Welke specifieke kenmerken zijn belangrijk voor het maken van de juiste afweging voor een passende pm-aanpak?

Dagdeel 2 • PRINCE2©, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze populaire methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

Dagdeel 3 • Agile Scrum, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze opkomende methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

Dagdeel 4 • IPMA, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze klassieke waterval-methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

In deze training gebruiken we het materiaal van onze erkende post-HBO en post-WO opleidingen.

Tijdens deze opleiding werken we met opdrachten en eigen cases. Je kan jouw eigen case meenemen naar de training en deze gebruiken tijdens de training. Stem wel even vooraf af met de studieleiding zodat de docent goed kan inspelen op jouw specifieke casus / vragen en leerdoelen. Hiermee sla je de brug tussen de training en jouw werksituatie zodat je daadwerkelijk snel met het geleerde aan de slag kunt.

 

Kwaliteitserkenning Post-HBO

De opleiding Project Control is Post-HBO Erkend. Lees hier meer over deze kwaliteitserkenning en diens mogelijkheden.

PCO Kennis kwaliteit erkenning Post-HBO

Docent David Davidson

De docent voor deze 2 daagse training is David Davidson. David is een zeer ervaren trainer en docent in verschillende projectmanagement methoden. Hij geeft al jaren training en wordt steeds hoog gewaardeerd door de deelnemers aan zijn trainingen.

Praktische informatie

Extra informatie

Start van de Opleiding Project Control

Direct inschrijven

Brochure downloaden

Ik heb een vraag